Gezamenlijk kamp 20-27 juli Fellenoord Drunen met de verkennersgroepen en de drie groepen uit Ilkeston Engeland.

Uit Woerden: Dinsdag, woensdag en donderdag troep. Uit Ilkeston 4th, 8th & 21st.  Totaal 70 verkenners.

Aankondigingsartikel in de ScoutKoerier:1985 aankondiging gezamelijk zomerkamp met Engelsen

1985 verzekenners zomerkamp drunen voorbereiding

De bij Scowo zo geliefde Grietjes/Wampies blijken hun herkomst te vinden in Engeland. In Ilkeston werden ze “jamsinkers” genoemd. De seniorenverkenners hadden iets uitgevreten en kregen voor straf geen jamsinkers. Maar weggooien is zonde, dus “Bep de Bok*”  vrat ze allemaal op. Brannie heeft ze nooit meer willen eten daarna. Over eten gesproken: Doperwten met “tandpasta”, ’s morgens vroeg gebakken haring wat iemand speciaal op de brommer was wezen halen.

*Bep de Bok was indertijd bekend als de wederhelft van André van Duin in het echtpaar “De Bok”. Om ongemerkt over haar te kunnen roddelen hadden wij één van de Engelse leiding, degene die alles regelde, deze bijnaam gegeven.

Verslagen van het zomerkamp:

1985 scouts summercamp drunen Englisch version

1985 verkenners verslag zomerkamp drunnen met de Engelsen