Wat we graag per jaar willen weten is
• Wie op dat moment leiding was (naam + foto)
• Kamplocaties (hoeft niet alleen zomerkamp te zijn)
• Bijzondere activiteiten
• Foto’s, documenten zoals verslagen en verhalen

1972
De zeeverkenners zijn in september van 1972 opgericht.
Leiding: Schipper Tom Beving, Stuurman Ad Blankestein
In oktober hebben de eerste leden een ‘Machtiging tot bootleiding’  gehaald. De bootsmannen waren: Huib Cluistra, René Blankestein, Arjan Engelhart en Theo Schalkwijk.

Bij de oprichting in 1972 bestond de ‘vloot’ uit een houten BM (nou ja hout, het was meer polyester om de zaak bijeen en drijvende te houden) zonder tuigage. Ook kreeg de groep tal van kano’s die ze eigenlijk helemaal niet wilde hebben want die waren zo lek als een mandje.

1973
De groep kreeg  de tip om contact te zoeken met het Katholiek Belang,  “want die stimuleert het verenigingswerk heel erg”. Ze kregen een voorschot voor de aanschaf van twee boten, de  506 en 606 en zouden een jaar later de eerste terugbetaling doen. Toen Jaap de voorzitter van KB opbelde om naar het rekeningnummer te informeren antwoordde de voorzitter dat hij helemaal nergens van af wist en dat er ook niets beschreven stond over een lening. In eerste instantie werden de boten alleen gebruikt om te roeien omdat er nog geen geld was voor tuigage. De boten zijn nog steeds in gebruik!
De eerste twee vletten zijn besteld bij de firma Beenhakker.

Zomerkamp
De zeeverkenners zijn samen met de landverkenners en de Engelse scouts van de 21e Ilkeston.
Het kamp wordt gehouden in de Drunense duinen en in de tweede week logeren de Engelse bij de Nederlanders thuis.

Leiding

In november wordt Ton Beving (schipper) opgvolgd door Pim Geels.

1974

In het voorjaar ontvangen de zeeverkenners een gift waardoor het mogelijk is om tuigage voor de twee boten aan te schaffen.

Op 2 mei tijdens de jaarlijkse groepsdag worden de boten officieel in de vaart genomen. Ook krijgt de groep dan officieel de naam Michiel de Ruytertroep.

zomerkamp

Het eerste ‘eigen’ zeilkamp op Nieuwkoop van 29 juni tot 6 juli.

1975

In januari wordt via Scouting Nederland een complete nieuwe boot besteld. De aanbetaling wordt weer door een gift mogelijk gemaakt.

Zomerkamp

Het zomerkamp is van 28 juli tot 5 augustus op de Vinkeveense plassen.