In de zomer van 1966 bij de start werd de opkomst voor de welpen gehouden in de op dat moment leegstaande kantine van voetbalvereniging VEP waar nu de Van Hogendorplaan / Utrechtsestraatweg is. Maar omdat dit erg klein was is er al direct gezocht naar een betere locatie.

Redactie: dit is denk ik de ‘officiële’ versie. Van mensen die er toen bij waren hoor ik ook dat we toen in een oude varkensschuur zaten. Wel op dezelfde locatie. Maar goed, een oude voetbalkantine kan al snel aangezien worden voor een varkensschuur (of andersom). Wel is het zo dat het veld waarop we speelden aan de Utrechtsestraatweg lag).

Het bestuur ging dus praten met burgemeester Ter Haar Romeny. Hij gaf aan dat wellicht de zolder van het Arsenaal een optie was maar dat zou nog even duren. Ook de zolder van de Pius X school werd als mogelijkheid besproken. Maar daar zaten op dat moment de Gidsen (meisjes scouting groep).

Maar met de winter voor de deur moest er snel een oplossing komen. Zo verhuisde de welpen naar de kantine van lompenhandel Brak aan de Singel. Dhr Brak was op dat moment de voorzitter van het bestuur.

De verkenners kwamen bijeen in een pakhuis van Van Dijk aan de Prins Hendrikkade naast de Jeugdhaven.