Wat we graag per jaar willen weten is
• Wie op dat moment leiding was (naam + foto)
• Kamplocaties (hoeft niet alleen zomerkamp te zijn)
• Bijzondere activiteiten
• Foto’s, documenten zoals verslagen en verhalen

1986
Leiding: Teamleider: Egbert de Kuiper. Verder: Frans Temmerman, Marco Beckers, Gijsbert Beukers

Zomerkamp 12 juli – 19 juli : Loenen

Herfstvakantie kamp met alle verkennersgroepen op het terrein ‘Buitenzorg’. Dit kamp stond in het teken van patrouillewedstrijden.
Dinsdagavond troep patrouille de Pythons hebben die gewonnen. Verder valt te melden:

  • Het vertrek uit Woerden verliep rommelig (niets nieuws dus). Maar verder ging het goed totdat Niquel Hoek met zijn fiets viel en zijn pols brak.
  • Het avondeten was als vanouds: stampot met rauwe andijvie met hamburgers.
  • Donderdag: vossenjacht in Baarn. De verkenners moesten leiders vangen en kregen daarvoor geld om boodschappen te doen voor het avondeten. Het 400 vragen spel wat niet meer dan 85 vragen had verliep niet al te soepel.
  • Vrijdag: een hike die niet echt naar wens liep. Als je een bos gezien hebt, heb je ze allemaal gezien. ’s Avonds kampvuur met chocolademelk, tompoezen en frikandellen. Slapen in survivalbags, wat eigenlijk niet meer is dan een grote vuilniszak, onder een zeiltje.
  • Zaterdag: kamp afbreken en weer op de fiets terug naar Woerden.

Leiding najaar: Teamleider Marco Beckers. Verder Gijsbert Beukers, Menno van Beek en Stefan Wolf.

1987
Leiding: Stefan Wolf, Marco Beckers
Leden per 12/3: 27
Zomerkamp: 4 t/m 14 juli Brexbachtal (samen met de dinsdag- en vrijdagtroep). In Brexbachtal kampeerde de verkenners tussen twee Duitse groepen in, Überlangstein en Niederlangstein. Deze kregen ruzie en er werden zelfs wapens getrokken. Volgens Jaap was daar een hoop show bij. Er was een gasfles gestolen iod. Kinderen gingen met de trein naar het kamp.

Ook informatie in de SK van april:Brexbachtal1987 zomerkamp verkenners Brexbachtal

Verkennerstroepen dinsdag, donderdag en vrijdag zomerkamp Bendrof Sayn (BRD) verslag 1 en verslag 2: 1987 zomerkamp verkenners  verslag 2:  1987 zomerkamp verkenners Brexbachtal verslag 2

Tijdens het kamp is er een tuchtraad gehouden tegen 4 scouts. Aanklacht: onwettig afwezig tijdens een avondspel. Uitvoerig verslag van de zitting. 1987 zomerkamp verkenners Brexbachtal verslag tuchtraad

Na het zomerkamp stopt Menno van Beek en Stefan ? als leiding

1988

Zomerkamp 16/7 – 23/7 Overasselt

zijn er nog donderdagavond verkenners na 1988???