Door de jaren heen zijn er verschillende stammen geweest (voortrekkers / explorers). Dit kan dus voor verwarring zorgen.
Wat we graag per jaar willen weten is
• Wie op dat moment leiding was (naam + foto), naast leiding kun je hier ook de leden noemen.
• Kamplocaties (hoeft niet alleen zomerkamp te zijn)
• Bijzondere activiteiten
• Foto’s, documenten zoals verslagen en verhalen

1969
De eerste stam wordt opgericht. Ou-baas was Johan Visser (die zo nu en dan kwam kijken). De leden in die tijd waren Hans Nederend, Evert Dijkstra, Kees Frederiks, Ad Blankestein en Theo Post Uiterweer.
De activiteiten van de stam waren op zaterdag naar feesten van de Bonte Kraaien in Alphen gaan en O.H. avonden op de boerderij. Oh ja, en een winterkamp.

1974
2 en 3 maart Stamweekend Duitsland. Theo Schalkwijk (onder de naam Theodorus W. Goethe) heeft hierover een ‘poëtische uitspatting’ over gemaakt.

2 maart.
Slaperig, maf, duf, in toestand zeer labiel kropen wij in een automobiel.
Scheurend door Hollands Duistere dreven, door de wind en weer, op naar Duitsland zeer gezwind.
Na veel dwalen over d’autobann, met vliegende vaan (een bierfles van één meter hoog wel te verstaan). Kwamen we aan op het kampterrein. Waar wij na uitgerust te zijn (?) onszelf weer vermoeiden.
Bergen beklimmen, steden bezoeken, vloog de dag voorbij. Waarbij we bijna vergaten voedsel te kopen. ’s Avonds in een café vertoevend en om tien uur slaap behoevend in de slaapzak gekropen.

3 maart
Na ontwaakt te zijn het geen ons bracht veel pijn ontbeten wij uiuiuitgebreid. Aan brood met kaas, kaas met brood, (vr)aten wij ons temet dood. Waarna wij vertrokken.
Snellend over s Herens wegen stoppende in den Bosch om te Chinezen, kwamen we ’s avonds thuis aan vol sterken verhalen, en vroeg of laat, zijn we naar bed gegaan.

Bijzonderheden:

1983      Stamkamp Engeland ???

1984
September oprichting van (weer een) Stam. Deze Stam die bij het begin uit 15 leden bestaan had als doel om zich in te zetten voor het schoon- en netjes houden van de scoutingboerderij en reparaties uitvoeren. Verder natuurlijk scoutingactiviteiten zoals hikes en organiseren van promotieactiviteiten voor de groep.
Leiding: Alan Davis (adviseur), Martin Oost (secretaris)

1985
Leiding: Alan Davis, Martin Oost (maar we komen ook Ritsaert Snijder tegen?)

1986 opkomst op de zondagmiddag
Leiding: Alan Davis, Ritsaert Snijder
Verslag van de stamhike 4 januari 1986: 1986 Stam verslag 1e stamhiketrailtocht scoutkoerier

Zomerkamp: 21 juli – 3 augustus

1987
Leiding: Alan Davis

1988
Zomerkamp 23/7 – 13/8 Marokko

1998
Leiding: Arjan Engelhard

(Explorers)

1994
Begeleiders: Jan Pieter Vroemen, Theo Schalkwijk

1995

1996 
Begeleiders: Lex en Jan Pieter Vroemen
Aantal leden 0ngeveer 10

Smoelenboek: in 1996 is een SK special gemaakt met daarin alle leiding en staf van dat moment: 1996 -1997 Smoelenboek leiding en staf